Як правильно клеїти пінополістирольні плити, щоб не відпали: 3 способи

з 20.09.2021
Как правильно клеить пенополистирольные плиты ?

Пінопласт — це теплоізоляційний матеріал, з яким досить комфортно працювати, адже він легкий та швидко монтується. А якщо дотримуватись простих рекомендацій під час виконання робіт — утеплювач служитиме довго

Щоб обрати спосіб приклеювання пінополістирольних плит, врахуйте стан огороджувальної конструкції фасаду. Якщо поверхня стіни має нерівності: 

  • до 3 мм — суцільний метод;

  • до 5 мм — смуговий метод;

  • до 15 мм — маяковий метод;

Суцільний — варіант, коли розчин наносять по всій поверхні плити за допомогою зубчастого шпателя (розмір зуба 10×10). Плиту одразу встановлюють у потрібне місце та притискають так, щоб розчин розподілився між плитою та основою мінімум на 40%.

Смуговий — на відстані 20 мм від країв плити наносять розчин клею у вигляді смуг по всьому периметру, а потім — посередині. Для того щоб під час приклеювання не утворились повітряні пробки, нанесені по периметру смуги повинні мати розриви.

Маяковий — спосіб, коли на відстані 20 мм від країв спочатку наносять розчин по всьому периметру плити у вигляді смуг (шириною 60 мм і висотою 20 мм). А посередині — у вигляді маяків. Приблизно 5-8 маяків діаметром 100 мм та висотою 20 мм на плиту 0,5×1 м. Нанесені по периметру смуги повинні мати розриви.

Рекомендації:

  • Плити встановлювати впритул одна до одної.

  • Не допускати збігу вертикальних швів.

  • Не робити шви ширшими ніж 2 мм.

  • Видаляти залишки розчинової суміші до її затвердіння

Щоб швидко підібрати все необхідне для утеплення переходьте за посиланням:https://alkiv.ua/ua/catalog/utepliteli/

Актуальні новини
Утепление пенопластом — быстрый способ подготовить дом к наступлению холодов
 11-04-2023
В современных реалиях ожидания отопительного сезона заставляет в ускоренном режиме позаботиться об уменьшении потребления электроэнергии, газа и комплексном сохранении тепла в доме.
Материал для высококачественной отделки: виды и особенности гипсовых штукатурок
 11-04-2023
Для выравнивания стен и потолков в помещениях используются штукатурки. Идеально гладкая и прочная поверхность является результатом четкого понимания правил и особенностей выбора строительных материал...
Матеріал для високоякісного оздоблення: види та особливості гіпсових штукатурок
 11-04-2023
Для вирівнювання стін та стель в приміщеннях використовують штукатурки. Ідеально гладка та міцна поверхня є результатом чіткого розуміння правил та особливостей вибору будівельних матеріалів та технік...
Утеплення пінопластом — швидкий спосіб підготувати будинок до настання холодів
 11-04-2023
В сучасних реаліях очікування опалювального сезону змушує в прискореному режимі подбати про зменшення споживання електроенергії, газу та комплексне збереження тепла в оселі.
Что нужно знать о популярном Армстронге
 05-04-2023
Армстронг — это вид подвесных потолков, который получил широкое распространение, особенно для коммерческих помещений.