Чому не варто «пропускати» етап грунтування мінеральних поверхонь?

з 14.12.2021
Почему не следует «пропускать» этап грунтования минеральных поверхностей?

Щоб зекономити кошти під час ремонту, часто нехтують грунтуванням поверхні. На жаль, таке рішення в більшості випадків приводить до проблем: фарба наноситься нерівномірно, відпадає шпаклівка, не тримається декоративне покриття.

Грунтовка працює як двосторонній скотч — забезпечує краще зчеплення між поверхнею і декоративним покриттям, поліпшує адгезійні властивості основи.

Додаткова перевага грунтування — вам буде значно простіше наносити фарбу, штукатурку, шпаклівку, клей для шпалер та інше, вони «лягатимуть» рівномірно, відповідно ви використаєте значно менше матеріалу 

Щоб забезпечити одночасно хорошу адгезію двох шарів: основи та декоративного покриття, необхідно за допомогою грунтування підготувати поверхню та відрегулювати її поглинальну здатність. Адже штукатурки, клеї, фарби та інші оздоблювальні матеріали найкраще діють саме на поверхнях, що характеризуються середнім ступенем поглинання.

Розрізняють наступні види грунтівок, кожен з яких, має свої особливості й використовується для різних основ:

  • Заповнювальні. Знижують здатність поверхні поглинати (гігроскопічність) та захищають від пересихання нанесені декоративні продукти. Наприклад, дозволяють уникнути ситуації, коли основа «перетягує» вологу зі штукатурки й тоді втрачається міцність і вона відпадає.

  • Адгезійні. Діють навпаки, тобто покращують адсорбційні характеристики поверхні. Після висихання залишають липкий шар, що забезпечує хороше зчеплення. Призначені для обробки слабопоглинальних поверхонь: бетон, штукатурка, гіпсоволокнисті плити, ОСБ та інші.

  • Глибокого проникнення. Просочується всередину та використовується для зниження поглинальних здатностей, а також для поверхневого зміцнення пористої мінеральної поверхні. Наприклад: для легкого бетону, гіпсових основ, цегляних, з газоблоку та інших.

  • Зміцнювальний грунт. Застосовують для поверхонь, які мають багато дрібних порожнин, та позбавлені міцності. Є різновидом глибокопроникаючої грунтівки, але містить більше клейових компонентів.

Всі 4 види — це спеціальні формули, які дозволяють досягти найкращих результатів для кожного типу основи. Є також універсальні грунтівки, що досить ефективні для будь-якої поверхні, однак поступаються своїм властивостями, в порівнянні зі спеціалізованими.

Від того, чи погрунтуєте ви поверхню та наскільки правильно підберете продукт для грунтування залежатиме стійкість, рівномірність нанесення та економність використання наступних оздоблювальних матеріалів: клею для шпалер чи керамічної плитки, фарби чи штукатурки, різноманітних самовирівнювальних сумішей чи сумішей для приклеювання теплоізоляційних плит.

Ви зможете легко підібрати потрібний матеріал на нашому сайті, за допомогою зручного фільтру: https://alkiv.ua/ua/catalog/gruntovki/ . Щоб отримати допомогу у виборі будь-яких будівельних товарів, телефонуйте на безкоштовну лінію 080 02 18 266
Актуальні новини
Утепление пенопластом — быстрый способ подготовить дом к наступлению холодов
 11-04-2023
В современных реалиях ожидания отопительного сезона заставляет в ускоренном режиме позаботиться об уменьшении потребления электроэнергии, газа и комплексном сохранении тепла в доме.
Материал для высококачественной отделки: виды и особенности гипсовых штукатурок
 11-04-2023
Для выравнивания стен и потолков в помещениях используются штукатурки. Идеально гладкая и прочная поверхность является результатом четкого понимания правил и особенностей выбора строительных материал...
Матеріал для високоякісного оздоблення: види та особливості гіпсових штукатурок
 11-04-2023
Для вирівнювання стін та стель в приміщеннях використовують штукатурки. Ідеально гладка та міцна поверхня є результатом чіткого розуміння правил та особливостей вибору будівельних матеріалів та технік...
Утеплення пінопластом — швидкий спосіб підготувати будинок до настання холодів
 11-04-2023
В сучасних реаліях очікування опалювального сезону змушує в прискореному режимі подбати про зменшення споживання електроенергії, газу та комплексне збереження тепла в оселі.
Что нужно знать о популярном Армстронге
 05-04-2023
Армстронг — это вид подвесных потолков, который получил широкое распространение, особенно для коммерческих помещений.