Вирівнювання стін: гіпсокартон чи штукатурка?

з 13.12.2021
Выравнивание стен: гипсокартон или штукатурка?

Стіни з цегли, піно- чи газо- блоків, інших поверхонь, без обробки, а також стіни в старих будинках важко назвати ідеальними. Тому під час ремонту, щоб досягти гладкої основи для подальшого нанесення оздоблення / декору, вони потребують вирівнювання.

Найпопулярніші способи:

  •  за допомогою гіпсокартону (ГКЛ) — «вирівнювання з каркасом» та «вирівнювання без каркаса»;

  •  за допомогою штукатурки.

Приклеювання гіпсокартонних листів безпосередньо до основи ще називають «мокрим методом» — це найпростіший, найшвидший спосіб вирівняти поверхню. Використовують частіше, коли стіна не має значних «перепадів».

Але якщо поверхня має помітні дефекти, відхилення по рівню, а також, якщо потрібно провести утеплення стін чи звукоізоляцію — користуються технологією закріплення гіпсокартону на каркас з металевих профілів чи дерев'яних рейок. Такий спосіб ще називають «сухим». Він дорожчий, але більш ефективний метод: спочатку встановлюють конструкцію з профілів, що заповнюють утеплювачем / звукоізоляційним матеріалом, наприклад мінватою, а тоді вже кріплять листи гіпсокартону.

Який варіант оптимальний саме для вас? 

Ось кілька рекомендацій, що допоможуть визначити найефективніший метод вирівнювання 

Якщо відхилення на поверхні понад 3-4 см — обирайте каркасне вирівнювання гіпсокартоном, адже використовуючи шпаклівку, доведеться наносити її товстими шарами. Це значні витрати матеріалу та часу, тому що кожен наступний шар наноситься тільки після повного висихання попереднього.

Якщо нерівності не більше як 2 см, то ідеальними будуть шпаклювання чи безкаркасний метод вирівнювання гіпсокартоном.

Якщо потрібно терміново закінчити роботи, рекомендуємо обрати ГКЛ, що набагато швидше та ефективніше, особливо, якщо можна скористатись методом наклеювання гіпсокартону.

Якщо необхідно максимально зберегти площу — вирівнюйте штукатуркою. Коли ви монтуєте гіпсокартон, то у будь-якому випадку «крадете» від 1,25 см площі на кожній стіні.

Якщо треба приховати комунікації: у випадку, коли це тільки електропроводка, то за допомогою виконаних штроб, ви легко заховаєте зайве під час шпаклювання. Але якщо це ще й сантехніка — з ГКЛ ви зможете ефективніше все замаскувати, зробивши декоративний короб чи частинку фальшстіни.

Що дешевше? 

Якщо говорити про «сухе» вирівнювання гіпсокартоном чи шаклівкою: порівнюючи ціну гіпсокартонних листів та всіх комплектуючих: профілів, шурупів, дюбелів, а також вартість всіх матеріалів для штукатурення: будівельних сумішей, грунтовок та фінішних шпаклівок - витрати будуть залежить від якості матеріалу, який ви оберете.

Головне — підбирати матеріал відповідно до цілей, завдань та вихідних умов у приміщенні. На нашому сайті ви знайдете потрібні матеріали, а також отримаєте кваліфіковану допомогу у виборі 

Переходьте за посиланням: https://alkiv.ua/ua/catalog/gk/ або телефонуйте на безкоштовну лінію 080 02 18 266

Актуальні новини
Утепление пенопластом — быстрый способ подготовить дом к наступлению холодов
 11-04-2023
В современных реалиях ожидания отопительного сезона заставляет в ускоренном режиме позаботиться об уменьшении потребления электроэнергии, газа и комплексном сохранении тепла в доме.
Материал для высококачественной отделки: виды и особенности гипсовых штукатурок
 11-04-2023
Для выравнивания стен и потолков в помещениях используются штукатурки. Идеально гладкая и прочная поверхность является результатом четкого понимания правил и особенностей выбора строительных материал...
Матеріал для високоякісного оздоблення: види та особливості гіпсових штукатурок
 11-04-2023
Для вирівнювання стін та стель в приміщеннях використовують штукатурки. Ідеально гладка та міцна поверхня є результатом чіткого розуміння правил та особливостей вибору будівельних матеріалів та технік...
Утеплення пінопластом — швидкий спосіб підготувати будинок до настання холодів
 11-04-2023
В сучасних реаліях очікування опалювального сезону змушує в прискореному режимі подбати про зменшення споживання електроенергії, газу та комплексне збереження тепла в оселі.
Что нужно знать о популярном Армстронге
 05-04-2023
Армстронг — это вид подвесных потолков, который получил широкое распространение, особенно для коммерческих помещений.