Готуємо стіни до фарбування

c 14.09.2022
F-Готуємо-стіни-до-фарбування.jpeg
Які стіни можна пофарбувати? Практично будь-які:

• оштукатурені;
• пофарбовані;
• обклеєні шпалерами;
• з нанесеною фактурною штукатуркою;
• а також сконструйовані з інших мінеральних поверхонь.

Розглянемо прості рекомендації, що допоможуть підготувати ваші стіни під фарбування.

Головне — дотримуватись 3 основних вимог до основи, вона повинна бути:
  • сухою;
  • чистою;
  • без видимих пошкоджень
Спочатку відчистіть поверхню від бруду та пилу. Якщо стіна була пофарбована — постарайтеся максимально видалити шар старої фарби. Те саме потрібно зробити зі давньою цементно-піщаною чи вапняною штукатуркою, клейовою фарбою, вапняною побілкою, адже ці матеріали вже втратили міцність і якщо їх покрити фарбою — будуть відпадати та осипатися.

Після переходьте до вирівнювальних робіт. Та не забудьте попередньо погрунтувати основу, щоб покращити адгезію. Для приміщень з підвищеною вологістю використовуйте грунтовку з водовідштовхувальними властивостями та спеціальними добавками у складі, що захищатимуть від поширення грибка чи плісняви.

Якщо поверхня нерівна, зі значними перепадами — перш за все нанесіть штукатурку, а вже потім зашпаклюйте. А якщо поверхня не має великих викривлень — допускається тільки нанести фінішну шпаклівку, щоб досягти ідеальної гладкості.

Ретельно підготувавши основу, можете приступати до фарбування.

Крім цього пам'ятайте, що необхідно готувати до фарбування не тільки поверхню, а й себе. Бо буває, що приділивши увагу першочерговим товарам, забуваємо про дрібніші матеріали, які можуть знадобитися, наприклад, про малярний інструмент.

Тому подбайте, щоб у вас були запасні валики, плоскі пензлі для робіт у малодоступних місцях, малярна стрічка, яка захистить предмети та стики.



Щоб замовити сертифіковані лакофарбові матеріали від перевірених виробників, переходьте за посиланням: https://alkiv.ua/ua/catalog/vodoemulsionnye-kraski/
А якщо потрібна консультація — телефонуйте на безкоштовну лінію 0 800 218 277
Актуальные новости
Утепление пенопластом — быстрый способ подготовить дом к наступлению холодов
 11-04-2023
В современных реалиях ожидания отопительного сезона заставляет в ускоренном режиме позаботиться об уменьшении потребления электроэнергии, газа и комплексном сохранении тепла в доме.
Материал для высококачественной отделки: виды и особенности гипсовых штукатурок
 11-04-2023
Для выравнивания стен и потолков в помещениях используются штукатурки. Идеально гладкая и прочная поверхность является результатом четкого понимания правил и особенностей выбора строительных материал...
Матеріал для високоякісного оздоблення: види та особливості гіпсових штукатурок
 11-04-2023
Для вирівнювання стін та стель в приміщеннях використовують штукатурки. Ідеально гладка та міцна поверхня є результатом чіткого розуміння правил та особливостей вибору будівельних матеріалів та технік...
Утеплення пінопластом — швидкий спосіб підготувати будинок до настання холодів
 11-04-2023
В сучасних реаліях очікування опалювального сезону змушує в прискореному режимі подбати про зменшення споживання електроенергії, газу та комплексне збереження тепла в оселі.
Что нужно знать о популярном Армстронге
 05-04-2023
Армстронг — это вид подвесных потолков, который получил широкое распространение, особенно для коммерческих помещений.
Профиль для гипсокартона из алюминия или оцинкованной стали
 05-04-2023
Оборудование любой конструкции из гипсокартона начинается с монтажа каркаса с помощью профилей: стоечных, направляющих или дополнительных специализированных вариантов, таких как арочный, дверной и др