Як обрати відповідний профіль для гіпсокартонних конструкцій?

c 15.02.2023
FB-Як-обрати-відповідний-профіль (2).jpgДля формуваннякаркаса будь-яких гіпсокартонних споруджень, чи то підвісної стелі, перегородок, чи то облицювання стін, використовують спеціалізований профіль.

Який саме профіль знадобиться для зведення конструкцій з ГКЛ та як розрізнити потрібний серед представленого різноманіття?

За головною функцією розрізняють наступні профілі для гіпсокартону:

направляючий — позначається літерою «U»;
несучий — позначається літерою «C».

Направляючий потрібен, щоби прокласти основу майбутнього каркасу. Кріпиться безпосередньо до стіни або стелі, а далі в направляючий профіль встановлюється несучий, що виконує функцію утримання листів гіпсокартону.

Чому не варто міняти їх між собою або не можна обійтися одним типом профілю?

Через те, що характеристики окремого виду профілю, такі як: товщина металу, рівень гнучкості, розміри, відповідають конкретним функціям виробу. Наприклад, навантаження на направляючий профіль завжди більше, ніж на несучий, тому властивості профілів U-типу будуть іншими.

Залежно від місця використання:

W — профіль для стінових конструкцій;
D — спеціалізований профіль для стельових конструкцій.

Тобто, виріб з позначкою UW обирають для зведення стін чи перестінок з гіпсокартону, щоб задати периметр майбутньої конструкції. CW відповідає за посилену жорсткість та монтується вже на встановлений каркас з UW-профілю.

Відповідно CD та UD використовують для підвісних стель, в тому числі багаторівневих. Для арок застосовують арковий профіль, який завдяки збільшеній перфорації добре гнеться та зручний в роботі з гнутими конструкціями.

Крім маркування, обираючи профіль з гіпсокартону, насамперед, зверніть увагу на декілька пунктів:

Тип покриття та вид металу. Профіль, який прослужить тривалий час, має бути виконаний з оцинкованої сталі методом холодного прокату, а ні в якому разі не пофарбованим. Перевірені виробники дотримуються стандартів та гарантують відмінні характеристики виробів: товщину металу, відсутність нерівностей та браку, якість цинкового покриття.

Наявність готових отворів для кріплення. Така деталь спрощує та пришвидшує монтаж. Звичайно, під час формування каркаса чи прокладення комунікацій можуть знадобитися додаткові отвори, які легко зробити самостійно з допомогою дрилю. Брати профіль з готовими отворами чи ні — це особиста справа комфорту.

Чи передбачені в профілі додаткові ребра жорсткості. Мова йде про гофровані елементи, що розташовані на стінках і забезпечують додаткову стійкість. Альтернативний варіант — загальне поздовжнє гофрування на полицях профілю, яке також відповідає за покращену жорсткість.



Щоб замовити відповідний профіль для гіпсокартонних систем та супутню комплектацію, переходьте за посиланням: https://alkiv.ua/ua/catalog/profil-dlya-gipsokartona/

Щоб підібрати найкращі матеріали конкретно під ваші потреби, телефонуйте на безкоштовну лінію 0 800 218 277
Актуальные новости
Утепление пенопластом — быстрый способ подготовить дом к наступлению холодов
 11-04-2023
В современных реалиях ожидания отопительного сезона заставляет в ускоренном режиме позаботиться об уменьшении потребления электроэнергии, газа и комплексном сохранении тепла в доме.
Материал для высококачественной отделки: виды и особенности гипсовых штукатурок
 11-04-2023
Для выравнивания стен и потолков в помещениях используются штукатурки. Идеально гладкая и прочная поверхность является результатом четкого понимания правил и особенностей выбора строительных материал...
Матеріал для високоякісного оздоблення: види та особливості гіпсових штукатурок
 11-04-2023
Для вирівнювання стін та стель в приміщеннях використовують штукатурки. Ідеально гладка та міцна поверхня є результатом чіткого розуміння правил та особливостей вибору будівельних матеріалів та технік...
Утеплення пінопластом — швидкий спосіб підготувати будинок до настання холодів
 11-04-2023
В сучасних реаліях очікування опалювального сезону змушує в прискореному режимі подбати про зменшення споживання електроенергії, газу та комплексне збереження тепла в оселі.
Что нужно знать о популярном Армстронге
 05-04-2023
Армстронг — это вид подвесных потолков, который получил широкое распространение, особенно для коммерческих помещений.
Профиль для гипсокартона из алюминия или оцинкованной стали
 05-04-2023
Оборудование любой конструкции из гипсокартона начинается с монтажа каркаса с помощью профилей: стоечных, направляющих или дополнительных специализированных вариантов, таких как арочный, дверной и др